I love me ja I love food

IMG_2607Olin eilen viettämässä hulttio-iltaa kun puoliso jäi lasten kanssa kotiin. Olin sopinut ystäväni kanssa treffeistä Sandron uudessa Eiran ravintolassa, jonne suuntasimme nauttimaan elämäni ensimmäistä gluteenitonta hampparia (jep, en ole saanut aiemmin aikaiseksi, kun en pidä normivalmis-gluteenittomista sämpylöistä) ja tietysti vanhat naiset hunningolla -tyyliin Cavaa. Olen kerran aiemmin käynyt syömässä Sandro Kalliossa simpukoita ja ihastuin ikihyviksi heidän leivästään. Se on aivan tajuttoman hyvää ollakseen viljatonta. Jos et tietäisi, et tietäisi! Mahtaako joku muuten tietää, myykö Anton&Anton ko. leipää, vai mistä se mahtaa tulla? Menen heti ostoksille, en itsekään osaa tehdä niin hyvää ja kuohkeaa. Liekö maissijauhot tai polenta heidän salaisuutensa?

Tietysti koska olimme valmiiksi hunningolla kuohuviineinemme, päätimme aikuismaiseen tyyliin syödä myös jälkiruoat. Ihan vain, koska överit on paremmat kuin vajarit. Mmmm! Minun ruokailuni kruunasi panna cotta tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Oli muuten todella raikas eikä yhtään tunkkainen jälkkäri, tykkään!

10712857_10152428036207951_7522300373744001369_nTänään aamu alkoi pienen hedarin siivittämänä leikkimällä oikein urakalla pullantuoksuista kotiäitiä, eli lepytellessä meuhkaavaa omaatuntoa. Tämä tapahtui kätevästi leipomalla J:n kanssa gluteenittomia porkkanasämpylöitä (yes! sain ne kohoamaan!) ja kauraomenapaistosta. Ohjeet lopussa. Kuvat ennen uunia.

IMG_2609Yritin vihjailla jauhojen lentämisen ja kaiken muun asiaan kuuluvan leivontahäsellyksen keskellä (lue=sanoin suoraan) hra Valokuvaajalle, että mun housewife -ominaisuuksiin kannattas  ihan selkeästi panostaa, että milloin se tienaa niin että mä voin jäädä kotiin? Sain vastaukseksi toteamuksen että voitaisiin muuttaa Aasiaan. Hieno keskustelu, tää olikin tällä nyt selvä!

frameShareFileKävin tänään kurkkimassa myös paniikissa I love me -messut, meinasin unohtaa koko homman vaikka ne ihan tuossa vieressä onkin! Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa ärsykkeitä ollessa aisteille enemmän kuin pieni sähköorava sietää. Oli todellakin pähkinät hukassa! Mukaan messuilta tarttui Leaderin gluteenittomien prodepatukoiden (kiitos muuten näistä, ihan mahtavaa että viljattomana saa muutakin kuin pähkinähedelmämössöä!) lisäksi kuituripsenpidennystä  Silkiltä (laitan ennen ja jälkeen kuvat kunhan pääsen testaamaan) ja pari ihanaa korua Elvarilta. Korut olivat niin karkkia, että en pystynyt vastustamaan, vaikkei nämä varsinaisesti tyyliäni olekaan. Mimmi varmasti käyttää, jos minulta jää pöyrimään laatikonpohjalle : )

Pojat lähtee kohta kotiin ja mimmi Lintsille katsomaan ilotulitusta ja me pariskuntatyyliin salille. Huomenna taas heti aamusta ohjaus, töihin, omat treenit ja kotiin – viisainta siis nauttia kunnon yöunet! Ensi viikolla olisi tarkoitus testata myös Rohdos-alan maahantuomaa kastanjavettä, siitä lisää heti kun saan värjäyssession aikaiseksi. Ihastuin aavistuksen ruskeampaan minään kun kisaväri alkoi muistuttamaan pavun sijaan luonnollista rusketusta, ja näytän nyt omaan silmääni ihan albiinolta. Aavistus väriä sai minut näyttämään terveämmältä. Ja ehkä jäin vähän koukkoon, ihan vähän?

Porkkanasämpylät

4 dl vettä
0,5 dl ruokaöljyä
1 rkl psylliumia
22 g kuivahiivaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl tattarijauhoa
2 tl suolaa
1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta (tai mitä tahansa gluteenitonta jauhoa)

Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium, anna turvota. Lisää hiiva jauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Itse käytin vaivaamiseen sähkövatkainta.

Jaa taikina n. 10 osaan, leivo sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Anna kohota leivinliinan alla n. 30 min.

Paista 225 °C n. 25 min, nauti.

Kaura-omenapaistos

6 pientä omenaa
2 dl puhdaskaurahiutaleita
100 g maidotonta voita (vai onko se itse asiassa margariinia?) / kookosöljyä
0,5 dl sokeria (kookosöljyn kanssa ei mielestäni tarvitse)
pähkinöitä
kanelia
vaniljajauhetta

Poista omenista siemenkodat ja viipaloi. Rasvaa vuoka, laita omenat vuokaan. Ripottele päälle kanelia. Sulata voi ja lisää halutessa joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet ja vaniljajauhe. Kaada omenien päälle ja lisää pinnalle koristeeksi pähkinöitä.

Paista 200 °C n. 20 min, tai kunnes omenat ovat pehemenneet.

2 vastausta artikkeliin ”I love me ja I love food”

  • Minkä verran paino nousee fitness-kisojen jälkeen? Tai että kuinka nopeasti kisakunto katoaa? =)

    • Kisakunto on todellakin vain päivän kunto. Sitä ei ole mitään järkeä -eikä oikein pystykään- venyttämään pidempään. Kisoihinhan nesteet ajetaan kropasta pois, eli heti kun kisan jälkeen syöt hiilaria ja juot vettä, paino nousee. Itselläni viimeisen vuorokauden aikana ennen kisoja nesteitä lähti pari kiloa, ja ne pari kiloa luonnollisesti tuli heti takaisin kisojen jälkeisenä päivänä. Teoriassa tämän ’plus pari kiloa lavakuntoon’ -kunnon voisi säilyttää pidempäänkin, mutta kropan toiminnan kannalta siinä ei ole järkeä :). Eli kisojen jälkeen aletaan nostamaan painoa pikkkuhiljaa takaisin normilukemiin ja terveisiin rasvaprosentteihin.

Kommentointi on suljettu.