Perheenlisäystä (kohupaljastus!)

Meille saapuu nopealla aikataululla uusi perheenjäsen, nimiittäin Minion tulee huonenna taloon! Perinpohjainen pohjustukseni (jatkuva toisto…) tuotti tulosta ja pitkäaikainen haaveeni toteutuu huomenna: Mino the Minion saapuu residenssiimme . Meille kotiutuu siis todellinen minikoira, pienikokoinen Chihuahua. Tai kuten tätskän 2v muru E totesi: kissakoira ☺️.

Olen kauan etsinyt meille jo koiraa, joka ei aiheuttaisi perheenjäsenille allergisia reaktioita (eli että hänet voi ’koeajaa’ lasten kanssa), joka olisi helppohoitoinen (helposti pestävä ja mukana kuljetettava, ei superpitkiä kävelylenkkejä vaativa) ja joka ei olisi enää aivan pentu – sisäsiistiksi opettaminen on minulle tässä kohtuukiireisessä elämäntilanteessa haastavaa, eikä se ole missään nimessä meidän 12-vuotiaan tytön tehtävä.

Olisin kovasti halunnut adoptiokoiran esimerkiksi Viipurin koirista, joiden kotihoitajanakin olen toiminut, mutta haasteeksi tuli juuri se, ettei heitä pysty ns. testaamaan etukäteen kotioloissa (maisemanvaihdos on koiralle aina suuri stressitekijä, eikä valmiiksi kovia kokeneita koiria ymmärrettävästi tälle haluta alistaa), eikä heidän taustoistaan tiedetä yleensä paljoa. Lasten kanssa ei voi ottaa riskiä, varsinkaan kun heillä ei ole koirista kokemusta juurikaan, ja pienin pelkää koiria.

Mino siis tulee taloon huomenna. Sovimme kasvattajan kanssa, että katsomme viikonlopun yli lasten kanssa, miten menee. Jos lapsille ei tule astmaoireita, Mino jää. Jos suurempia oireita tulee, meillä on mahdollisuus hänet viedä takaisin kasvattajalle. En tätä tietenkään toivo, enkä koiraa ottaisi jos uskoisin, että se lapsien terveyteen vaikuttaa, mutta tämä on ikäänkuin varmistava toimenpide.

Mino on jo 7 kk vanha, eli pentuikäinen muttei enää ihan pentu. Hän on jo sisäsiisti ja sosialistunut muiden koirien ja ihmisten kanssa. Siis meille täydellinen. Kasvattaja oli aikonut pitää Minon, mutta nyt on käynyt ilmi että hän jää pienikokoiseksi, joten häntä ei kasvatuksessa voi käyttää. Minun voittoni! Pienikokoisuus ei ollut alunperin se mitä etsin, olen tottunut isoihin koiriin, mutta pieni koira on hoidollisesti meidän perheeseen nyt paras. Ja 20kg painava kuopuskin voi taluttaa ilman, että on vaarana lähteä koiranviemäksi. Ja let’s be honest: mikä tahansa koira on minulle KOIRA. Seura, turva, ilo. En jaksa odottaa!

Photo 07-11-15 13 09 11