Vieraissa: Töölö Gym a’la Mirkku ja Pirkko

Eilen perjantain kunniaksi kävin suin päin vieraissa, nimittäin Töölö Gymillä treenailemassa chicken legsejä BadAss-sisko Nean kanssa. Homman nimihän oli nimittäin Ullan lyhyiden sarjojen kyykkypäivä, joissa spottaaja on silkkaa plussaa ja tietysti eri ympäristö piristää aina treeniä.

Töölö Gym on ilmesimmin pinta-alassa mitattuna stadin suurin kuntosali, jossa on toimintaa kahdessa kerroksessa ja aerobisia laitteita joka lähtöön: krossaaria, stepperiä, juoksumattoa, polkupyörää, ergometriä, porraskonetta.. Sali yhdistää laitteissa vanhaa ja uutta, on klassisia Davidin ja Kraftwerkin laitteita ja uusia Cybexin vemputtimia. Samaa linjaa on myös sisustus, joka henkii ajoittain vanhaa luolamaista painonnostotunnelmaa yhdistettynä viherkasveihin ja moderneihin sisustuselementteihin. Mielenkiintoinen kaikenkaikkiaan, viihtyisä mutta hiukan ahdas. Sali on jaettu aika kivasti viiteen lohkoon: aerobiset laitteet, rinta/vatsa/vapaat painot, olkapää/vapaat painot, selkä ja jalat. Ajoittain laitteita on tosiaan tungettu niin lähekkäin, ettei meinaa keksiä mistä välistä mennä ja smith-tankojen liikkeitä saa varoa ja ehkä parilla vähemmälläkin prässivariaatiolla ja reiden ojennuksella olisi selvitty. Erityisen ihastunut olin hackien määrään (2*normi, vaakahack ja power squat päälle!). Myös kyykkyräkkejä ja smithejä oli 3-4 ainakin molempia.

Salilla käy paljon kilpailijoita, joten verkostoituminen on helppoa samanhenkisten kanssa. Pääosan asiakkaista kuitenkin muodostaa ihan ’normi’harrastajat, joten kaikentasoiset mahtuu hyvin mukaan. Kuukausikorttien lisäksi sali myy kertalippuja ja kympin sarjakortteja. Myös oman pt:n saa ottaa mukaan, tähän myös sekä kertamaksu että sarjakortti olemassa. Miinuksena kaapit, jotka saa lukkoon pukkarissa vain 50snt kolikolla, jota kaappi ei anna takaisin. Kertamaksu siis. Käytävältä löytyy 20snt kolikolla toimivia pienempia pantillisia kaappeja, mutta kätevin on ottaa kassi mukaan salin puolelle. Toki siellä sitten on entistä täydempää…?

Treenit Nean kanssa aloitettiin kyykyllä ja ja menin itse kympin nostoilla kohti työsarjapainoja, joiksi valikoitui 70 kiloa (!). Ekan kutosen jälkeen heitin iiiiiihan pienet tanssit ekalle omalle seiskakymppisarajalle ja keräsin huomiota sekä epäileviä katseita kanssatreenaajilta… On se vaan päälle iso asia, että voi luottaa pääsevänsä ylös vaikka sitten toisen nostamana. Tälläistä siitä setistä muuten sitten tuli:

1 Kyykky 5*6-5 / 70kg (elopaino + 34 %, ihan jees!)
2 Hack (jalat ihan levyn alareunassa, paino päikijöillä) 3*6
3A Power squat kapealla 3*12
3B Reiden ojennus 3*6-5
4A Vaakahack 3*10
4B Kehonpainokyykky pumpaten (kantapää korokkeella) 3*15
Sitten vaappuen matolle ja 30 min ylämäkikävelyä, viikon cardio!

IMG_4264

IMG_4267

IMG_4275

I command you to grow!

Nea näppäränä otti kuvia, joista yksi lähti valmentajallekin iloisin tervehdyksin, et tääl tuli ihan kuuma! Kakkiainen oli vastannut vain, että ’ootte kastelleet lavuaarissa’. Hienot naisethan ei nimittäin tietenkään hikoile, sen tietää koutsikin.

IMG_4289Mirkku jaPirkko kävi näyttäytymässä.

IMG_4291Mitä tää märkä juttu on?