Vyötärö kapeaksi korsetilla?

Varoitus: paljasta pintaa. Hävytöntä. Pitäisikö metatietoihin lisätä tissit, niin pääsisin osaksi fitnesskeskustelua?! Tosin, lavalla sitä kyllä oli enemmän, että eiköhän kaikki ole jo nähty.

Allekirjoittanut on nyt metsästämässä vyötäröä. Sellaista oikeaa, joka erottuu 160 cm pitkästä pötköstä. Mullahan ei ole koskaan ns. oikeaa vyötäröä ollut, ihan sama minkä ikäinen tai kokoinen olen ollut. Olen tasapaksu suomalainen, joka on ottanut kaikki keinot käyttöön.

Kuten arvata saattaa, täällä on suoria ja syviä vatsalihaksia hinkattu ja ne vinot vatsalihakset jätetty muille (tietopähkinä: ne leventävät vyötäröä) ja vyötä käytetty kaikissa liikkeissä salilla, jotka keskivartaloa rasittavat (tietopähkinä 2: Pro Kati Alander on tätä minulle ensimmäisenä suositellut – sen jälkeen kyllä moni muukin. Tietopähkinä 3: pystypynnerrus tai hauiskääntö seisten on hyvä esimerkki ko liikkeistä) ja uusimpana keinona on otettu käyttöön ikivanha kikka, korsetti.

IMG_4252Korsetin käytöllä haen tietenkin vartalon muokkausta pidemmällä aikavälillä. Bonarina korsetti pakottaa minut pitämään selkäni suorassa istuessani seminaareissa ja kokouksissa ja muistuttaa minua selkävaivaisena siitä hyvästä ryhdistä koko ajan ja lyhyemmällä aikajänteellä opettaa minut kantamaan itseni muuallakin kuin salilla – siellä ryhti tulee automaattisesti. Itse käytän korsettia lähinnä työpäivän aikana, vaikka tulosten nopeamman saavuttamisen takia olisi tietysti hyvä käyttää korsettia ainakin aina hereillä ollessa – intohimoisimmat käyttävät öisinkin. Olen itse siihen iiiiihan liian laiska, ja olen tyytyväinen pienempiinkin tuloksiin. Haluan vain hiukan muokata vyötärölinjaani kapeammaksi, jotta se paljon puhuttu X-malli tulisi kropassa paremmin esiin  ja oppia olemaan istuessakin hyvässä asennossa.

Omani hankin Esbelt-korselettikokeilun jälkeen (en itse tykännyt ko. tuotteesta, se vain painoi ikävästi ihoa ja antoi  kuitenkin periksi joka suuntaan, koska luut olivat muovia) Belle Modestesta mittatilauksena. Korsetti on siis tehty täysin minun mitoilleni ja valitsemastani materiaalista ja siinä on teräsluut toisin kuin useimmissa valmisversioissa. Halpa korsetti ei tietenkään ole, sehän on puhdasta käsityötä, mutta hyvin pidettynä erittäin pitkäikäinen ja muokattavissa mittojen muuttuessa. Itse hankin korsetin alle ns. tuubin, jotta korsettiin ei tartu ihosta rasvaa. Korsettia tarvitsee siis vain tuulettaa, ja alustuubia pestä säännöllisesti.

FullSizeRender-19Onko korsetin käyttö vaarallista? Surkastuuko nyt selkälihakset ja kylkiluut painuu kasaan? Oonko mä kohta ihan vaivanen? No en. ”Puheet korsetin vaarallisuudesta liittyvät usein historiaan. Esimerkiksi 1700-luvulla naiset puettiin jo pienenä korsettiin ja sisäelimet, eivätkä kylkiluut mahtuneet kasvamaan oikein, vaan saattoi käydä niin, että esimerkiksi kylkiluut kasvoivat ristiin. Tällä ei ole mitään tekemistä nykyajan kunnollisten korsettien kanssa, eikä etenkään aikuisiällä aloitetun korsetin käytön kanssa – kylkiluut ovat jo kasvaneet täyteen mittaansa sekä jäykistyneet, joten kyseistä tilannetta ei voi tapahtua. Alimmat kylkiluut pysyvät taipuisina läpi elämän, joten vyötäröä saa silti muokattua kapeammaksi. Istuvaksi ja omistajansa mahdolliset epäsymmetrisyydet huomioon ottaen valmistettu korsetti ei vaaranna käyttäjänsä terveyttä. Silti kannattaa pitää mielessä, että väärin käytettynä mikä tahansa on riskialtista. Korsettia käyttäessä on erityisen tärkeää kuunnella itseään ja kehoaan. Liian nopeasti ei saa kiristää korsettia liian tiukaksi – keholle pitää antaa aikaa totuttautua uuteen paineeseen vyötäröllä!” (Lähde: Belle Modeste)

FullSizeRender-18Jos mietit korsetin hankkimista, lue Belle Modesten teksti korsetin käytöstä ja terveydestä ja ja tutustu useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Minulta voi toki kysyä omia käyttökokemuksia, joita en tässä ole tajunnut jakaa. Vastailen tietenkin mielelläni. Itse haaveilen jo toisesta korsetista, joka olisi enemmän ’päälliskorsetti’, eli ei alusvaate vaan ihan näkyville jätettävä. Lomarahat säästöön?

Artikkelikuva: Spoonflower